Weblap nőknek, női vállalkozóknak, avagy nők a neten

A nőknek szóló honlap célja, hogy releváns tartalmat adjon a hölgyeknek, élménnyé tegye számukra a vásárlást, érzelmekre hatóan kommunikáljon velük. Akkor sikeres egy weboldal, ha olyan tartalmakat készít, amelyért hálásak, elkötelezettek a vevők.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
Weblap nőknek, női vállalkozóknak, avagy nők a neten
Weblap nőknek, női vállalkozóknak, avagy nők a neten

A kérdésekre a ZogWeb egyik női webdesignere, Erdőssy Tina ad válaszokat.

  • Miért van szükség női vállalkozók honlapjára specializálódni?


Egyik designer csapatunk is kizárólag női vállalkozókból áll. Szerintünk a jelenlegi piacon nagy igény van erre, hiszen egyre több nő a kisgyermekkel otthon eltöltött idő után nem tér vissza a korábbi munkahelyére, hanem helyette megtervezi saját vállalkozását, és hirtelen kell egy honlap a jó ötlet reklámozásához. Támogatni szeretnénk ebben a nőket és olyan hatékony környezetet teremteni a számukra, ahol szorosan együttműködve velük be tudjuk mutatni elképzeléseiket, amiben tükröződik a szenvedélyük. Együttműködésünk során megismerhetjük történetüket, értékeiket, törekvéseiket és céljaikat, amit a kért honlappal keretbe foglalunk. Nőket támogató nők vagyunk.

 

  • Miért kell külön női weboldalt tervezni?

Abban megegyezhetünk, hogy a nők és a férfiak gondolkodásmódja között különbség van. Más tartalmakra koncentrálnak, más reklámokkal lehet felkelteni a figyelmüket. A legfrissebb marketing tanulmányok szerint az online tevékenység nemek szerinti bontása rettenetesen megváltozott. Mostanában a női felhasználók száma napról napra nő, ami azt bizonyítja, hogy ezeket a preferenciáikat nem lehet figyelmen kívül hagyni. A nők által üzemeltetett vállalkozások elsősorban női célközönséget keresnek. A nőorientált weboldalak sikere és népszerűsége attól függ, mennyire pontosan tudja a webtervező, hogy mit is akar a megcélzott közönség. Mi nők egymás között jobban meg tudjuk beszélni, hogy a kortárs nőket, akik többsége állandó időhiányban szenved,és számos felelősség terheli a hétköznapokon, mi vonzhatja a weboldalunkra.

  • Milyen legyen egy nőknek készült weboldal?


A női felhasználó olyan, mint egy ínyenc az étteremben, készen áll az újdonság kipróbálására, de esztétikailag mindenképpen vonzónak kell lenni a körítésnek. Ha a weboldal nem elég barátságos és felhasználóbarát, akkor elhagyja azt, és a negatív tapasztalatait azonnal megosztja másokkal. A női természet kényes, ezért a túl agresszív dizájn, színséma és a nyomulós “PUSH” marketing aligha fogja felkelteni a női látogatók vágyát a további böngészésre. Tehát a hasznos, részleteiben gazdagon megfogalmazott tartalom, a kellemes, megbízható légkört sugárzó kezdőlap és a vizuális vonzerő valószínűleg egy nőt fog bevonzani a weboldalra.


 

Weboldal készítés, honlapkészítés

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat
  • Elmesélnél egy emlékezetes együttműködést egy megrendelővel?


Szívesen. Nemrégen felkeresett minket egy kedves hölgy azzal a kéréssel, hogy hozzuk rendbe a régi honlapját, mivel a tevékenységi köre bővült és a keresők sem hozzák már a kívánt helyen. Gyönyörű iparművészeti termékeket készített, de a számítástechnika és a marketing világában teljesen járatlan volt. Emellett nagyon sok negatív tapasztalattal rendelkezett honlap készítés ügyében. Már az első beszélgetésünkkor feloldottuk a járatlansága miatt érzett szorongását, kimerítő magyarázatainkkal próbáltuk bevezetni a honlap készítés titkaiba, a miértek világába. Rengeteg teát és kávét ittunk meg együtt, de remek terméket sikerült alkotnunk, amit mindenki élvezett a jó hangulatú munka során.
Fantasztikus volt Sárával együtt dolgozni, hiszen kiderült róla, hogy milyen kreatív, rugalmas és lelkes. Találkozóinkra egyre relevánsabb ötletekkel állt elő, profi “szakembert” faragtunk belőle mire készen lett az általa megálmodott honlap.

  • Köszönöm a beszélgetést! Engem meggyőztél!

Gyakori kérdések


Milyen különbségek vannak a férfi és a női számítógép felhasználók között?

Globálisan a férfi felhasználók (68,2%) kétszer nagyobb valószínűséggel keresnek valamilyen webhelyet, mint a női felhasználók (31,8%). Az Egyesült Államok 10 legnépszerűbb államában a férfi felhasználók vannak túlsúlyban, és többen érdeklődnek webhelyek létrehozása iránt. Az internetes vásárló túlnyomórészt férfi, 25 és 49 év közötti, a legutóbbi tanulmányok szerint a férfiak 84,3%-a vásárol online, míg a nők csak 77%-a. A férfiak nagyobb valószínűséggel használják az internetet számos online tevékenységhez, mint a nők. A férfiak többet használják az internetet kikapcsolódásra, mint a nők. A férfiak agresszívebben keresnek és fogyasztanak információkat az interneten, mint a nők.  A férfiak az internetet az általa kínált széleskörű tapasztalatok megszerzése miatt értékelik; a nők inkább a kapcsolataik gazdagítása miatt értékelik.

Mit preferálnak a nők a webdesignban?

A webdesignban a nők hajlamosak több színt, élénkséget és stílust keresni. Nem bánják az egyszerűséget, de kell, hogy legyen a designban valami különleges és egyedi. Mindenféle színt és általában színkombinációt szeretnek, nem pedig csak egy-két színt, mint a férfiak. A webes elrendezés íves mintái a másik népszerű elem a nők számára. Ellentétben a férfiakkal, akik szeretik a flasht és az animációt, a nők inkább a nem mozgó elemeket részesítik előnyben a weboldalak kialakításában. A nők tipográfiai stílusa is általában szebb és összetettebb, mint amit a férfiak szeretnek. A nők a kerek vonalakat, valamint a lekerekített és egyenes vonalak keverékét szeretik a nekik készített honlapokon. A nők az informális nyelvet részesítik előnyben a tartalom olvasásakor

Mit preferálnak a férfiak a webdesignban?

A férfiakat jobban vonzza a professzionális szintű tipográfia, amely nem von le az információ értékéből. A férfiak az egyszerűbb, áttekinthetőbb és nem túl színes webhelyeket részesítik előnyben. Inkább a fekete, kék, zöld és szürke színek felé hajlanak, illetve más olyan színek felé, amik sötétebb kinézetet kölcsönöznek a webhelyeknek. Nem akarnak rózsaszín vagy lila webhelyet, mert azt feltételezik, hogy ezek a színek azt jelentik, hogy a weboldalt női látogatóknak vagy vásárlóknak szánják. A férfiak az animációt és a 3D-s grafikát is előnyben részesítik a nekik szánt weboldalakon, míg a nők ezeket nem szeretik annyira. A férfiak az egyenes vonalakat részesítik előnyben a weboldalakon. A férfiak a formális nyelvezetű tartalamakat szeretik.

Milyen a nem-semleges webdesign?

A weboldal háromnál több színt használ, de a különbség finom közöttük, és a színek nem túl élénkek, de a kombinációjukra felfigyelnek. A legtöbb vonal egyenes, amit a férfiak szeretnek, de vannak íves vonalak is. Ez egy egyszerű és áttekinthető webhely, hasznos információkkal, és nem túl bonyolult vagy zavaró a navigáció a weblapon. Ez a kombináció férfiaknak és nőknek is egyaránt elfogadható, megfelelő.

További blog cikkek

Webdesign készítés, programozás szakértelemmel

Több, mint 10 év tapasztalat webdesign készítésben, weboldal programozásban, szövegírásban.

Vegye fel velünk a kapcsolatotKapcsolat